Rognsortering

Tidligere har det vært en manuell oppgave å sortere ut rognkorn som enten ikke er befruktet eller der laksefosteret ikke har utviklet seg som det skal.

Med Maskon Rognsorterer kan dette gjøres betydelig raskere og mer nøyaktig enn om det gjøres manuelt. Rognsorteringsmaskinen er nå ytterligere forbedret i denne nye og mer kompakte versjonen.

Produktdetaljer

Kapasitet

Inntil 140 000/time

Strømforsyning

230 VAC 10A 1-fas

L x B x H

980 x 470 x 690 mm.

Luft

Ca. 20 l/min. Minimum 2 bar

Vann

Ca. 10 l/min. Minimum 2 bar

Hullstørrelse skive

3 - 8 mm.

Arbeids- og kostnadsbesparende

Erfaringen viser at Maskon Rognsorterer erstatter eksisterende teknologi for maskinell sortering og gjør manuell ettersortering unødvendig. En monoton og slitsom arbeidsoppgave som det har blitt vanskelig å skaffe folk til, blir dermed borte. Produktet blir raskere «ready to market» og du sparer kostbare arbeidstimer til manuell sortering. Maskinen kan integreres i et moderne transportsystem for rogn, eller settes opp som en «stand alone» enhet med egen tank. 1 operatør kan betjene flere maskiner, eller ha andre arbeidsoppgaver i tillegg. Dermed kan dette raskt bli en lønnsom investering.
Maskinen har en kapasitet på inntil 140.000 egg/time.

For å øke effektiviteten ytterligere så har vi har også utviklet en grovsorteringsmaskin som tar ut kun de døde eggene. Den maskinen har en kapasitet på ca. 1 mill/time.

Økt nøyaktighet og bedre kvalitet!

Maskinen tar opp til 6 bilder av hvert enkelt egg, etter behov -fra begge sider av et matehjul. Datamaskin vurderer så kvaliteten på rognkornet ut fra flere kriterier; ubefruktet. småøyer, størrelse, koaguleringer og selvsagt døde egg.

Detaljert rapportering

Ettersom Maskon Rognsorterer baserer seg på dataanalyse, blir det enkelt å trekke ut statistikker og rapporter som for eksempel antall rogn fordelt på kvalitet og størrelse i m.m. Maskinen er også forberedt for database håndtering. Rapporten er detaljert og er en meget fin dokumentasjon å legge ved leveransen. 

Spørsmål?

Rune Reinås
Salgssjef Maskiner
Send e-post

Bilder

Relaterte produkter

keyboard_arrow_up